Friday, 4 August 2017

FEM ROSA

 Finally..... Sampai pun palette yang di tunggu tunggu. Untuk info palette FEM ROSA ni harganya RM80. Nnt i share a few colourpop lipstick colour meletop yg you all kena try.
Dan utk yg interested nak dapatkan Colourpop bole tgk ig @ordercolourpopmy. Kalau jenis taknk tunggu preorder, pun ade je ready stock item. Very hardworking, trusted & friendly seller. I dah deal few preorder dgn dia dan so far takde masalah. U guys should try ok? ;)





 Thanks Veron!

Wednesday, 2 August 2017

Balik kampung!

Phuket Day 3
Hari ketiga dimulakan dgn trip ke Racha Island (Raya island). Pantainya cantik, jernih & bersih. Laluan bila smpi ke jeti tu paling best rasanya. Walaupun bergoyang goyang dek alunan ombak manja tapi mmg mencabar bila nk lalu. Tergelak gelak sakit perut tgk muka masing2 kena imbang badan sbb berbuai jalan atas laluan. Rugilah kalau dtg sini tak ke island. Seriously island kat sini antara yg tercantik & terjernih. Everytime ada trip ke island, im very excited ok! Actually we all sepatutnya naik big boat, island hoping tapi sbb ada baby takut dia meragam, we all decide tukar ke island ni memandangkn jarak only 45 minit dari jeti dan kena naik speed boat. Memang bila naik big boat tak terasa langsung bila di buai ombak. Pagi2 driver van dah sampai ambik kat hotel dan bwk kitaorg ke tmpt nak ke jeti. Sebelum naik speed boat, kalau2 takut ada yg mabuk laut di sediakn siap2 ubat mabuk laut. Minuman panas dan biskut aje yg bole telan, sbb td kat hotel dah melantak breakfast kang takut ada yg terkandas.. Ada briefing dari tour guide boat jap. Fuhh pengalaman di buai ombak kuat tersangatlah mendebarkan sbb naik speed boat mmg terasa sgt berbuai perut tapi alhamdulillah tak serik lagi! Package incl makanan utk lunch sekali. Puashati! 














Phuket Day 4
Aktiviti terakhir sebelum balik kitaorg jalan2 di sini, jalan kaki 5 minit ke Pantai Patong dari hotel. Kalau ke sini jalan lupa ke Beautyland. Pun 5 minit berjalan kaki dari area hotel. Segala cream, shampoo ada kat sini. Murah pulak tu. Kat sini terlupa bawak segala skincare? Dont worry, berlambak jual. Cari je kat Familymart or 7Elevan. Mudahkan? So far, Phuket memang tak mengecewakan. Memang bestlah kat sini, memang tak rasa langsung nk balik pun. Terus smpai tghari kitaorg makan lunch kat Hawa kitchen. Sedap dan halal. Pun kalau masuk Familymart tu ada je benda yg menarik hati. Contoh air botol kolagen. Rasanya? Sedap dan itulah yg kitaorg duk minum sepanjang kat sana. Mudah mudahan la jadi putih. Hahahahaha...













Phuket Day5
Sebelum check out, masing2 turn massage last kopek. Bertambah sedap lepas massage makinlah rasa tak nk balik. Alhamdulillah, seronok rasanya dpt ke phuket dgn family tersayang wpun tak cukup 3 org family member. Jauh dari hiruk pikuk memang sangatlah tenang. Staff2 Asprey Hotel pun baik dan friendly. Asal turun bawah hotel mesti buat foot massage. Bole kata hari2 turun buat massage. Lunch sebelum ke airport haruslah di Pantai restoren. Location makan tepi pantai sambil order Phad Thai. SAMPAI JUMPA LAGI!:)